Ingen vinst i Utmaningsrallyt

Jag vann inget när jag var med i utmaningsrallyt inte ens kunde de dra mitt namn när de drog två namn. Jag har alltid otur i tävlingar, jag vinner aldrig. (Det är därför Sandra som du och jag inte vann när vi spelade spel hos er :-) fast vi "borde" ha vunnit).

Som tur är så har jag istället tur i kärlek, något som jag anser är viktigare men det skulle ju vara kul att vinna någon gång också förstås. Jag har träffat min prins och i morgon firar vi tre år tillsammans. Vad tiden har sprungit iväg samtidigt som det känns som om jag har känt honom hur länge som helst.

Lite nya LO:s

Lite "gammalt" som har legat ett litet tag. Först visas en bild på  Min inspiration & idé bok. Här skriver jag upp det mesta som har med scrapping att göra. Den är gjord redan i januari i år med har inte blivit av att jag fotat den förrän nu. Fundera på att sätta dit lite band i "ringarna" men jag har inga färger på banden som passar.


image42

Lo:n som följer scrappade jag förra helgen. Jag blev riktigt nöjd med den. Så svårt att scrappa bilder som är så röriga som dessa (var ju inte så smart att städa innan jag fotade, jag brukade inte ha så här rörigt. Papperskorgen står på bordet pga att Bänder var på besök, han älskar att tömma den). Jag hade ingen idé om hur den skulle se ut utan bara satt och klippte lite och vips så hade en LO växt fram. Det är inte ofta jag gå tillväga på det sättet,  har nog bara gjort det någon enstaka gång innan. Oftast ritar jag en skiss eller leta upp någon som jag följer ganska flitigt, försöker lära mig att försöka lämna skisserna och våga mig på annat.


image41
1:an i Växjö

Nästa Lo är jag med i en tävling som scraphuset håller i. En skiss som man skulle inspireras av. Jag blev riktigt nöjd med denna. Så pass att jag har den framme så jag kan titta på den när jag scrappa ;-). Den är scrappad i 8*8".

image40

Utmaningsrallyt är över

Vilken rolig helg jag har haft! Bingot gick inte så bra, när det blev bingo hade jag två ord kvar, men det var enormt spännande och jag hade precis kommit igång med scrappandet ordentligt. Så jag sprang fram och tillbaka mellan scrapbordet och datorn ett tag, blev inte långa stärckor springande, det är två meter mellan men lägger man ihop x antal gånger jag sprang med två meter blir det en bit ;-)

Jag fick mycket gjort igår, tre och en halv LO och i vanliga fall är jag väldigt långsam av mig när jag scrappar. Den sista färdigställde jag idag och var klar vid 10 tiden, hade hunnit en till men behövde plugga lite idag men det har inte gått så bra, är uppe i varv. Hur det har gått med utmaningarna får jag reda på tisdag om det har gått som de har tänkt sig som bedömmer.

Hur går utmaningsrally till? Jo det går till så att de som anordna utmaningarna lägger upp sina utmaningar i ett forum som man sedan ser utmaningarna från ett viss klockslag och sedan får man välja och vraka vilka utmaningar man vill och hinner vara med i. När man är klar med en LO, kort eller altered laddar man upp det i forumet, allt ska vara upplagt vid en viss tid. Det händer andra saker på forumet också, lite lekar och lite prat om scrapping. Mycket trevligt! Längtar redan till nästa!

Här nedan följer de LO:sen som jag knåpade ihop i helgen.


image43
En bukett blommor

Blev en suddig bild men men.. Här var utmaningen att man skulle dekorera med texten. Jag valde att skriva texten som en blomma. Blommorna  och bladen är målade med akrylfärg och skälkarna har jag sytt.




image44
Så trött efter 4 dagar utan sömn

Här var utmaningen att inte använda mönstrade papper. Jag försökte efterlikna örngottet med mina pappersremsor.




image45
Fransbröd

Här var utmaningen att utgå ifrån en skiss.

Den sista utmaningen jag var med i var att man skulle inspireras av en Lo som sin idol har scrappat. Min idol är Whendeeb, eftersom hon gör enkla LO:s med lite dekorationer och ändå får så effektfulla LO:s, Jag valden den här skissen som är nedan.


image47

Så här inspirerades/tolkade jag hennes skiss. Hon scrappar i lettersize och det gör inte jag så för att efterlikna detta så höll jag mig bara på det gröna pappret. Jag CASA:de i stortsett hela LO:t. Det vill säga jag kopierade och stal allt från hennes.



image46
Regnkappa


Utmaningsrallt i helgen

Det ska bli spännande! Det börjar i morgon bitti klockan nio och då sitter jag antagligen bänkad här och så slutar det klockan tolv på dagen på söndag. Om jag nu finner någon inspiration att vara med, men det hoppas jag. Har inte så många kort att använda mig av och de har inte givit mig den rätta inspirationen men det kanske kommer i morgon. Kom på att jag i värsta fall kan köra ner till stan och framkalla på en timme. Det är sådanna här tillfällen det verkligen gynnar att ha en fotoskrivare hemma! 

Egentligen behöver jag plugga, men få ta det senare i så fall. Tycker jag alltid är upptagen när det är något sådan under helgerna, visserligen brukar jag få reda på det någon dag innan för jag orkar inte sitta vid nätet och leta efter dem utan det sprids med rykten. Vet att det är mässa i Gävle i morgon så jag hoppas att många åker dit ;-) även om det bara är en lite mässa.

Jag ska vara med i en del iaf, där det inte handlar om scrapping utan om bingo. Som går går till så att vi som vill vara med väljer ut 25 ord av 100 och sedan måste vi skicka in brickan så vi inte kan fuska. Sedan under dagen dras det ord och den som skriver bingo först i forumet har vunnit. Så det har jag chans att vinna utan att prestera så mycket. Blir det plugga i morgon så sitter jag med boken framför datorn så jag kan hålla utkik under dagen.

Äntligen kan jag visa en ny LO!

Första LO jag scrapat sedan januari i år. Blev dock inte så nöjd med den. Kan börja med rubriken där jag skulle ha tag på glitterlim men det hade inte Panduro kvar som jag ville ha och de som fanns stog det inget om de var syrafria så jag köpte istället lösglitter (kommer aldrig mer köpa det!). Glitter överallt förutom där det skulle vara. Jag gav upp och därför blev det inte glitter på hela bokstäverna. Tanken var attt lite blått kunde få lysa igenom men inte så mycket!

Det andra som jag själv tycker ser lite kontigt ut är alla orden som sitter på ena fotot, försöker dölja den hemska bakgrunden och det var det bästa sättet jag kom på. Annars är jag ganska nöjd med den.



Puppy dog
Puppy dog

Lo:n är med i en tävlig, tror ju inte att jag kommer vinna, det finns betydligt finare som är mina konkuranter, men det var en sporre att komma igång igen och det som räknas.

http://www.minneskatten.se/ kan ni se andra LO:n som är med och tävlar och hur skissen ser ut som vi skulle inspireras ifrån. Skissen finns under rubriken Tävlingsdags som är skriven den 30 april. Och min LO plus tre andra finns under rubriken Bidrag till tävlingen som är skrivet idag. Det finns yterligare några stycken LO som är med i tävlingen i andra inlägg och fler kommer antagligen dyka upp.

scrapbooking m.m.

I dag fick jag tidningen Scrapbooking m.m. tidningen har gjorts om till att ges ut varanan månad i stället för att ges ut varje månad med förklaringen att då blir tidningen bättre och kommer också bli fler sidor per tidning. Jag tycker dock inte att de lyckades med något av det ovanstående. Jag är riktigt besviken! Jag som tycker att alla nummer har varit mycket tilltallande och inspirerande. Men detta nummer var allt stelt och tråkigt även om LO:na är fina. Tjockt var inte nummret alls, det var lika många sidor som alla andra nummrena jag har fått. Jag hade inte förväntat mig dubbelt så tjock men tjockare än vanligt. 

Jag hoppas verkligen att jag ska tycka att nummret är bättre när jag läser det. Men inspirationen brukar flöda bara genom att titta i tidningen.

I helgen är tanken att vi ska ta och röja iordning på kontoret så då kan jag scrappa igen men inspirationen försvann på grund av tidningen. Så tråkigt. Jag får nog ta och leta upp de gamla nummrena, de dyker nog upp när vi städar här inne. Att se alla mina scrapsaker igen kan nog få igång lusten att scrapa igen.