duk - tisdag 19 december

Nu äntligen har jag fixat klart duken helt och hållet. Det är ett broderi som morfar köpte när han levde som vi senare har hittat. Inget vet vad han skulle ha den till, brodera kunde inte han vad vi vet. Men man vet aldrig han hade kanske sina hemligheter. Iallafall så tog jag självklart i akt att brodera den. Så himla rolig var det dock inte att brodera, men nu är den som sagt klar. Mormor ska naturligtvis ha duken, hoppas att hon tycker om motivet, antar att morfar gjorde det iallafall. Jag gör det inte.


duk


Ny delkurs började igår och naturligtvis var de tvugna att lägga en massa under julen. Ett paper ska in den 2 januari, vilket sjukt datum! Det betyder att jag får göra den i mellandagarna för efter nyår kommer det inte bli., finns ju inte tid till det. Denna vecka har vi heldagar i skolan förutom idag och på fredag. Idag har jag gjort allt annat är pluggat så som, tvätta, städa, diska, stryka, baka och julhandla med min bror. Nu har jag bara två julklappar till att köpa och det är till min sambo. Jag vet vad jag ska köpa så det blir att fixa på fredag. Julbakat klart för denna julen har jag gjort; lussekatter, chokladbitar, vit chokladtryffel och gräddkola.

söndag, 10 december - några nya LO:s

Nu har jag äntligen tagit foto på de senaste alsterna som jag har knåpat ihop.

Först är det en LO som är till min BoM där den berättar om vilka yrken som jag ville ha när jag blir stor. Flickan på LO:t kallas för paper piecing, man klipper ut olika papper och sedan lägger dem lager på lager, nästan som klippdockor. Denna mall som jag har använt mig här av är gjord av Badankan. Klänningen som jag har gjort i rosa papper med vita prickar, en sådan hade jag som liten.  Jag blev ganska nöjd med den, dock så syns inte texnten alls så bra som jag ville.



När jag blir stor ska jag bli...
När jag blir stor ska jag bli...

Den andra LO:n jag har att visa upp är en dubbel om Bänder. Om hans kamp med sitt tasseksem som inte vill ge med sig. Där jag har skrivit ner hans besök hos vetrinären och metoder vi skulle prova och se om det hjälpte. En av dem var att han skulle ha strumpor på sig när han var ute då vi behandlade honom med salva så inte han fick smuts under tramdynorna. Dessa strumpor sparade jag för att använda dem till detta. Dock blev bilderna väldigt mörka, de är inte så mörka i verkligheten. Skissen på LO:t med fotot har jag nästan kopierat av från en annan, som jag tycker är jätte duktig på att scrapa, hennes LO:s är väldigt enkla men ändå så effektfulla. Hon heter Whendeeb. Länk till hennes underbara alster är: http://twopeasinabucket.kaboose.com/userprofile.asp?user_id=105895 därifrån kommer jag hämta mycket inspiration ifrån.


Tasseksem_1Tasseksem_2
Tasseksem