Fotografier

Av en slump så hittade jag ett gäng fotografier (50 stycken) som jag har glömt att jag har framkallat. Framkallade dem i början av sommaren om jag inte minns fel. Hur kattsingen kan man glömma det? Där fanns ju naturligtvis massa med fotograifer att scrappa och jag som tycker att jag inte har haft några kort att använda mig utav. Men min lilla låda med de gamla korten har jag tagit en titt idag och fann två kort som jag hittade inspiration till. Så ikväll har jag suttit och scrappat.

Men vad passar inte bättre med att vi ska åka till en stor scrapaffär imån? Så passande, "nya" kort och nytt material som jag kan använda mig av. Det som är felet nu är att skolan dra igång på måndag och då blir det mindre tid att scrapa, så typiskt nu när jag verkligen känner att inspirationen börjar komma tillbaka helt.


Ny LO, julbord

Jag hittade ett foto på vårat lilla julbord som vi hade förra året. Jag blev insererad av en LO som Åsa Bergstrand har gjort. Den finns med i Scrapbooking m.m. nummer 7/8 2007, på sidan 59. Jag har letat efter den i hennes blogg men där har hon inte lagt upp den. Tidningen vill att man väntar med att publisera sina alster i sin blogg eller galleri två månader efter den har varit i tidningen så den kanske duker upp senare.  


Julbord

Jag har använt mig av mönstrade papper från Basic grey även fotomattan är från Basic grey, enfärgat (basen) från Bazzill. Titlen har jag stämplat med foam stamp.  Dekoration är knappar och broderitråd.

Ny LO, Rädd jag? nej jag vill ha kel

Igår satt jag och tittade igenom mina gamla kort för att hitta något annat kort än på lägenheterna som jag annars har scrapat den senaste tiden. Jag känner att jag behöver ha en lite paus både från att scrappa lägenhetskort och LO:s i storlek 8*8. Jag hittade ett kort på Bänder som jag inte har tänkt scrappa alls för jag tycker kortet inte är lik honom. Han ser rädd, arg och farlig ut. Men sedan kom jag på att kortet är taget när han är på väg och lägga sig på rygg för att han vill ha kel på magen.

Jag blev inspirerad av en LO på
Scraputmaningen. Du kan hitta LO:n under rubriken Skissutmaning #5 som är publicerat mars 2007. Det är inte riktigt min stil på LO:n men jag blev riktigt nöjd med den. Jag utmanade mig själv att använda tre mönstrade papper från tre olika tilverkare.


Rädd jag? nej jag vill ha kel

Materiallista
Papper: Bazzill: Sherbet
               Chatterbox: Large frisbee
               Crate paper: Simple
               Ki memories: Spots
Rubons: Chatter box
Chalk: Amber clay
             Charcoal
Band: Panduro
Pennor: Zig millennium (svart)
               Memory marker (blå)
               Soufflé (vit)
Foamstamp
Akrylfärg
broderitråd
Häftklämmare

Ny LO, Sovrum

En Lo som har legat ett litet tag då jag har funderat på om jag skulle ha två lite större hjärtan på men jag bestämde mig för att det fick vara. Jag kom på nu idag att jag inte har hållt mig till de "regler" jag skulle ha med i albumet om vår trea, jag har brytit mot att ha mönstrat papper som bakgrund, jaja, orkar inte göra om den. Får väl hålla mig till att ha titlen på samma sätt iallafall. Blev ganska nöjd med den, förutom biten där titel och doodlingen är.


sovrum

Materiallista:
Papper: Bazzill: Splash
                Dreamstreet paper LLC: Nostalgic: Remiiniscent
Penna: (svart) Zig millennium
               (vit) Soufflé
Chalk: french blue
             chestnut roan
Torr chalk
Brads: Panduro
mönstersax

Ny LO, Datorrum

Nu har jag scrappat klart en ny LO. Det går lite trögt men det börja gå bättre igen. Det är ännu en Lo till bostadsalbumet. Jag blev inspirerad av  LO:n Syskonmys som Kikkan har gjort.

image59

Materiallista:
Papper: Brazzill: Blossom, Flamingo
                Creative Imaginations
Chalk: Alabaster
Rubons: MiiMo
Pennor: Zig millennium (svart)
                Memory markers (sky)
Blommor: Got flowers
                   Blomassietter
Brads: Marking memories

Bröllopskort

För ett bra tag sedan gjorde jag ett bröllopskort och nu har kortet fått nya ägare så jag lägger upp det. Kortet är gjort med en teknik som heter paper piecing då sätter man ihop små bitar så att det bildar figurer. Dessa pp-figurer har Badanka ritat och mall till dem fanns med i Scrapbooking m.m. nr 5/6 maj/juni 2007. Hon är otroligt duktig!  


kort till anna och kim

Brudparets namn lika så datumet som står på hjärtat fyllde jag i konturerna så att det syns mer men jag hann inte fota om kortet.

Material:
Papper: bazzill och basic grey
Torr chalk
Pennor: svart (zig millennium), vit (zig writer) och grå (soffle) penna
Broderitråd: silver som är runt ryggen på kortet och lila som är sytt på maskin runt hjärtat och svart som skosnöre (syns dåligt på kortet)
Blomma: got flowers
Brads: making memories